

Kan du godt lide at spise mad fra andre lande? Hvorfor så ikke invitere familie eller venner på middag med forskellige landes mad på menuen? Du kan eksempelvis starte med at invitere til en græsk aften i topklasse. Her finder du inspiration til, hvordan du gør det.
Det lækre græske køkken
I Grækenland består en middag ikke af en forret, en hovedret og en dessert ligesom i Danmark. Så for at få den helt rigtige græske oplevelse, når du og dine gæster skal spise, bør du i stedet servere en god blanding af små retter (mezédes) og større tunge retter. Du skal sætte alle retterne ind på bordet fra starten af, så dine gæster kan deles om maden.
Der bør være brød, tzatziki, græsk salat og yderligere tre til fem retter. Antallet af retter kommer an på antallet af gæsterne samt størrelsen på de enkelte retter, du serverer. Grækerne starter normalt med at spise mellem kl. 21 til 22, men det er naturligvis op til dig, om du ønsker at overholde dette. Husk at i Grækenland starter og afslutter man ofte en middag med et glas Ouzo.
Husk græske drikkevarer samt græsk musik
Til middagen kan du servere både vin og øl, mens du lader græsk musik komme ud af højttalerne. For at få den perfekte græske aften bør du ydermere købe græske drikkevarer foruden Ouzo.
Nationalvinen Retsina er god til langt de fleste græske retter. Det er en hvidvin, der er tilsat harpiks, hvilket gør, at den har en let enebæragtig smag. Den mest kendte græske øl er øllen Mythos, så den bør du bestemt også have.